penerjah terhebat
intan syamimi (gigi besi)

My ronggeng friends :)
Wednesday, 20 June 2012 ? 2 Atashinchi ?
hey peeps , assalamualaikum :)

hewhew , kesiannyaa blog niee , dah lama tak update . berhabuk dah *phewww pheww (tiup habuk) hee sorry laaa , enjoyy sangat sampai lupa nak update :D HAHAHA
eyh eyh tajuk ape tu yea ? ronggeng ? HAHA , mcm suspen jea nie . hewhew . mai sini mimi nak cerita , mimi ada tiga kawan yg selalu hangout sesama dekat luar after spm ---> after plkn ! hahahaha , they cheers me up . awww , nanti mimi mesti rindu diorng nihh yg super duperr
awesome :) hee

seriously mimi cakap , life after spm ter-sangat sangaat laah boring . ARGHHH , lepas dapat plkn dah lega sikit dah, pheww.  HAHA at least mimi tak de lah sorng2 kat rumah dah, tak de sape nak teman :( tsk tsk *ambil bantal tutup muka* hee
eyh eyh , alalaalalala tapi mimi tak de lah bosan mana , boleh dikatakan dalam seminggu mimi mesti keluar dalam 4 kali , tak pun 3 kali . HAHAHAHA isnin-jumaat dalam 3 atau 4 kali lah , kalau sabtu ahad biasanyaa family day :D
hewhew , mimi bukan kluar sorng2 tau , mimi ada ronggeng ronggeng punya kawan masa dekat SESERI dulu , kiteorng satu kelas :D hee ,  nie la mimi naaak cerita . mimi ada driver yg selalu bawak mimi ke sana ke mari :) hahahahaha sebabnyaa mimi mana lah tau drive :/ *okeyy yg nie mesti daah ketinggalan zaman sbb korng mesti dah ada lesen tapi mimi tak de lagi :'( sob sob
kebetulannya rumah die nie dekat jea dengan rumah mimi , hmm hmm jadinyaa kiteorng selalu lah kluar sesama . kadang2 dalam beratus ratus lah jugak duit mimi melayang shopping dengan die nih :/ BAHAHAHA

ouh lupa lupa nak kenalkan die nie . hewhew nama die siti alia , orngnyaa comel comel , suka mengada ngada HAHA *okeyy yang nie BETUL ! mohon terasa yaa siti . ehehe jkjk :)


yeaah , sorry alia , your picture is LIMITED EDITION ! :)

hee , mimi ulang tayang gambar kamu yee siti alia . tu lah LIMITED EDITION sangat . laaah ! susah nak dapat ! hahahaha . nie lah driver mimi yg comel lagi baik hati . hee awww :')
erm erm , ada sorng lagi . die nie rupa rupanya ayah die kerja dekat balai bomba dekat jeaa dengan rumah mimi , HAAA , awat tak habaq awai2 , kalau tak , boleh jea kiteorng ajak die kluar sama2 , hee lepas dapat tau , HAA AMIK KAU MIMI , *mula la kelam kabut ambil fon terus kol ajak lepak sesama (: hewhew apa lagi . kiteorng ajak lah die kluar sama sama , datanglah die dengan ayah die pagi2 dekat putrajaya nie haa . hewhew !
nak dijadikan cerita , kamaliah nie dulu teman stay up mimi dekat seseri , hewhew selalu kiteorng stay up sesama dekat block C *block C nie block terpinggir , waaaaa tsk tsk *sambil kesat air mata* TAPI , besttt kot . sbbnyaa bnyak kemudahan , tenang jea nak belajar . hahaha lepas pukul 12 je mesti dah senyap ! huh phewww :D
eyh eyh , mesti nak tau kan siapa die nie haa , meh sini mimi tunjuk ! orngnyaa kecik2 . tapi kiteorng suka berbeza pendapat ! hahaha citarasa yg lainn . betul taak betul taak ?:)


nie haa , si kecik molek , nurul kamaliah, hee :)

eyh eyh , comell kan ? HAHAHAHA okeyy mimi lagi comel . hewhew *okeyy yg nie perasan ! haha
dulu , kalau kluar mana mana , mesti mimi dengan siti alia jeaa , tapi skrng kalau nak kluar mesti kami berTIGA dahh, syiokk la sikit kaaan :)
mesti korng semua hairan kaan ! ish budak budak nie asyik keluar jea , bilanyaa nak masuk belajar . haish *sambil cekak pinggang. lekk luu , hee actuaally mimi masuk 26/6 nie buat premedic dekat upm , krusus persediaan sebelum ke mesir :) pheww selasa depan jea nih , cuak tak cuak :/ hee
siti alia pulak akan buat american degree *nak fly ke US nie , hee die ambil kos chemical engineering dan akn mendaftarkan dirinya pada 1 julai nie dekat intec, shah alam . manakala yg kecik2 sorng nie , kamaliah dapat ke jordan , tapi die dapat program berkembar unikl MESTECH dengan jordan ! buat 1 tahun dekat malaysia then terus fly ke jordan tahun depan , die pun maybe daftar 1 julai jugak . HAHAHAHA kiranyaa kiteorng nie berjaya jadi penggangur terhormat lah sbb kiteorng paling lamaa ddk rumah ! errr , seriously mimi jelly tengok korng korng yg dah masuk belajar nihh , woaaaaaa mesti best kan kaaan ? :)

hee lastly , mimi doakan korng berjaya dunia akhirat , jangan lupa mimi tau :'(
hopefully suatu hari nanti kita jumpa lagi yea and dah jadi somebody :D INGATT ! berani lupa mimi , mmg mimi silat silat lah depan korng sampai korng ingat mimi. BAHAHAHA . hewhew :)
mimi tau lepas nie mesti susah nak jumpa dah , lagi2 jadual mimi yg pack , jadual korng punn sama jugaak kann ? mimi berdoa korng semua berjaya dunia dan akhirat , aminnn :DD




SEDIKIT KATA KATA SEMANGAT UNTUK DIRI MIMI DAN JUGA UNTUK KORANG SEMUA ;

hee , setiap perjalanan yg dilalui untuk seseorng itu berjaya bukannya mudah :)
kadang2 kita diduga dengan sesuatu di luar jangkaan , tetapi Allah itu kan baik , die bagi kita dugaan dan cabaran supaya kita tidak lupa untuk terus berdoa kepadanya , hee bersabarlah wahai teman seperjuanganku , insyaallah kejayaan untuk kita semua pasti ada :D
hee , terus berusaha tanpa mengenal erti jemu . apa yang korng dapat tu rezeki daripada Allah , terima lah dengan penuh redha kayh , hee alhamdulillah semua dapat yg terbaik :)
pedulikanlah orang yg cuba menjatuhkan mu , sebaliknya tetapkanlah dalam hati hanya satu iaitu untuk berjaya :)
kalau itu bukan rezeki kita , LA TAHZAN . sesungguhnya Allah tahu apa yg terbaik untuk kita semua :)
sesungguhnya Allah tak bagi apa yg kita nak , tapi Allah bagi apa yg kita perlu ;)
kalau nak berjaya kenalah ada DUIT , kalau x de DUIT memang tak kan berjaya dunia akhirat , DOA USAHA IKHTIAR TAWAKKAL :]
Man Jadda Wa Jadda :D
mimi doakan yang terbaik untuk kita semua , aminn :DD 

Dunya is a drop of water, the Hereafter is an Ocean. This world is not worthy of the tears that fall, Have sabar and submit to Allah's call.




"Boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya"
(Al Baqarah 2:216)


heee , sampai sini jea lah celoteh si gigi besi , AHA thank you for the reading :]


Thank you for reading my blog peeps :)




Older Post
Open Cbox